Події

Контакти

04212, Україна, м.Київ, вул. Левка Лук'яненка, 13-Б

(044) 428-34-16

fufkm@kubg.edu.ua

І етап Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

 10 жовтня 2019 року в Інституті філології Київського університету імені Бориса Грінченка відбулося урочисте відкриття Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка учнівської та студентської молоді.

Учасників І етапу конкурсу привітали очільники оргкомітету:Тетяна Ігорівна Вірченко, доктор філологічних наук, професор кафедри української літератури та компаративістики, голова журі; Олена Леонідівна Доценко, кандидат філологічних наук, заступник директора з науково роботи Інституту філології.

Студенти інститутів філології й людини, факультетів права та міжнародних відносин, здоров’я, фізичного виховання і спорту, інформаційних технологій та управління, Історико-філософського факультету й Університетського коледжу розмірковували про ідею патріотизму та патріотизм без ідеї у творах українських письменників, про актуальність творчості Бориса Дмитрович Грінченка, вправлялися в доборі мовних засобів увиразнення тексту та знанні української літератури. Конкурсні роботи написані й передані кваліфікованому і неупередженому журі для визначення тих, хто виявиться найкращим у цьогорічному змаганні та продовжить шлях до перемоги у наступних етапах Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

А поки ми всі з великим трепетом очікуємо оприлюднення рішення поважного журі, можемо констатувати, що мовно-літературне свято відбулося, а попереду на обдаровану молодь Київського університету імені Бориса Грінченка, залюблену в українське слово, очікують наступні мовно-літературні марафони!

12345678910111213