Публічна лекція «Борис Грінченко. Від життєпису до літопису письменника: колообіг знань і фактів»

Житомир публічна лекція n7 жовтня 2024 року Тетяна Вірченко, професор кафедри української літератури, компаративістики і грінченкознавства, прочитала публічну лекцію «Борис Грінченко. Від життєпису до літопису письменника: колообіг знань і фактів» у Житомирському державному університеті імені Івана Франка в межах проєкту «Запрошені професори».

Лекторка запропонувала усім присутнім знайти відповіді на питання: Як відбувається колообіг наукового знання? Як факти життя і творчості митця репрезентуються в різних жанрах наукової літератури? Чи літопис життя і творчості письменника – це крайня точка наукової мандрівки?

Емоційно звучали слова про командну роботу в Центрі компетентностей «Грінченкознавство», про пройдений шлях зацікавлення постаттю від досліджень окремих граней ідентичності патрона Університету. Принципи реконструкції життєпису, дослідницькі загадки, жанрові межі літопису, поведінкові патерни дослідника, візія ідеального реципієнта – опорні точки розмови, що викликали інтерес слухачів.

Робота триває, а відтак будуть зустрічі, обмін досвідом, а найкращі традиції зберігатимуться.

Переглянути матеріали зустрічі.

 

SDG4