Форум «Стабілізація країни: культура, освіта, потенціал»

2024 05 13 10.33.299-11 травня до Дня Європи в Україні студенти 3 і 4 курсу освітньої програми «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» (ОП ІБАС) та викладачі кафедри інформаційних комунікацій Факультету української філології, культури і мистецтва Київського університету імені Бориса Грінченка взяли участь у Форумі «Стабілізація країни: культура, освіта, потенціал», який відбувся у Публічній бібліотеці імені Лесі Українки міста Києва.

Форум тривав три дні на різних інформаційних платформах: «Освіта», «Культура», «Потенціал».

9 травня 2024 року на платформі «Освіта» спікером був Ігор Стамбол –  доцент кафедри інформаційних комунікацій Факультету української філології, культури і мистецтва Київського університету імені Бориса Грінченка, кандидат історичних наук. Він виступив з акутальною темою: «Біографічні проєкти як складова сталого розвитку культури».

11 травня 2024 року – на платформі «Потенціал» студентка 3 курсу ОП ІБАС Катерина Котенко виголосила доповідь на тему «Відеогра у котексті маркетингової діяльності бібліотеки» (керівник роботи – Олена Політова).

Під час підготовки Форуму студенти 4 курсу ОП ІБАС проходили практику у Публічній бібліотеці імені Лесі Українки міста Києва, тож були долучені до організації і проведення цього важливого заходу. Студентів задіяли у різних процесах:

Ангеліна Коваленко створювала візуальний контент до дописів у соціальних мережах, допомагала гостям та спікерам в інформаційному супроводі.

Яценко Дар’я працювала в організаційному комітеті Форуму та створювала контент у фейсбук, готувала інформацію про спікерів, займалася фотозйомкою заходу та координувала обов’язки студентів групи.

 Валерія Ковбаса під час проходження практики стала членом команди Бібліотеки –  вона вже прийнята в штат співробітників установи.

Олександра Горяінова в рамках проходження переддипломної практики мала можливість продемонструвати своє дослідження на тему: «Діджиталізація як метод популяризації бібліотечних колекцій». Активною учасницею Форуму  була також Вікторія Вовк: задавала питання спікерам, цікавилася їх дослідницькими темами та пропонувала слухачам теми для роздумів.

Спікери та учасники Форуму дуже задоволені наданою Бібліотекою імені Лесі Українки можливістю взяти участь у цьому заході.