Відкритий семінар-дискусія з питань національної та інформаційної безпеки

photo 2024 05 09 23.51.257 травня 2024 р. в межах дисципліни «Державна інформаційна політика» професором кафедри інформаційних комунікацій, доктором наук із соціальних комунікацій О. Григоревською  був проведений відкритий семінар-дискусія з питань національної та інформаційної безпеки України.

Методикою проведення семінару було передбачено аналіз відео-ресурсів з питань інформаційної безпеки, опитування учасників заходу щодо їхньої позиції та порад для запобігання дезінформації, поширенню фейків та інших проявів інформаційної агресії, розуміння форм і методів протидії інформаційно-психологічним спеціальним операціям. Виступи здобувачів 2 курсу спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» відбувалися за програмою семінару.  Студенти брали активну участь в обговоренні гострих питань інформаційної безпеки на усіх рівнях – безпеки особистості, безпеки суспільства, безпеки держави, проводили опитування однокурсників та викладачів кафедри, зокрема з питань особистої інформаційно-психологічної безпеки. Присутні на семінарі науково-педагогічні працівники кафедри - О. Політова, Д. Вітковський, В. Копанєва, М. Макарова, Н. Терещенко  зацікавлено дискутували із студентами.

Обізнаність громадян України в питаннях державної політики у сфері забезпечення національної та інформаційної безпеки є і залишається важливим складником  їхньої особистої безпеки!