Майстер-клас "Від мрії до дії" Євгена Туніка

2024 04 02 10.34.431 квітня студенти 1 і 2 курсів ОП «Ведучий телевізійних програм» розпочали святкування дня Факультету української філології, культури і мистецтва у Київському столичному університеті імені Бориса Грінченка з цікавого майстер-класу "Від мрії до дії", який провів Євген Тунік  – відомий український шоуранер, режисер, сценарист, автор культового молодіжного серіалу  "Перші ластівки" та серіалу "Перевізниця". Модератором заходу виступила старша викладачка кафедри інформаційних комунікацій Алла Вікторівна Мажара.

Спілкування з паном Євгеном стало для студентів справжнім джерелом натхнення та гарного настрою. Його щирість, відкритість та власна історія успіху зачепили серця молоді і дати ідеї для роздумів. Євген Тунік розповів здобувачам, як йому, простому 19-річному сценаристу проєкту «Зважені та щасливі» вдалося побудувати кар’єру шоуранера телевізійних, культових українських стрічок у 28 років. Студенти з великою зацікавленістю  обговорили особливості створення серіалу «Перші ластівки», який став новаторським форматом в історії українських серіалів і не так давно справив фурор серед молоді. Студентам було цікаво дізнатися подробиці: як створювався проєкт, як з'явилася ідея і писався сценарій, як формувалася команда, які були проблеми в процесі зйомок тощо. Окрему увагу у спілкуванні приділено обговоренню першого україно-європейського серіалу «Перевізниця», режисером і сценаристом, якого був пан Євген. Він розповів про робочі моменти на знімальному майданчику та особливості закадрової роботи, складнощі у зйомках в умовах війни та комендантської години.

Студенти були в захваті від спілкування, адже Євген Тунік не лише талановитий професіонал, але й щира та приємна людина у спілкуванні. Під час майстер-класу Євген був на одній хвилі зі студентами, що створило творчу атмосферу невимушеності та довіри. На завершення шоуранер поділився найголовнішими тезами, яких він дотримується в роботі, щоб отримати необхідний результат, і надав присутнім меседж для роздумів свою фразою: «Всі ви будете ведучими, але хтось буде ведучим свого життя, а хтось телебачення…».

SDG17

SDG4