Зустріч з Віктором Андрієнком

photo 2024 03 26 19.00.0725 березня 2024 року для здобувачів вищої освіти 1 і 2 курсу спеціальності 021 Аудіовізуальне мистецтво та виробництво ОП «Ведучий телевізійних програм» в рамках навчальної дисципліни «Теорія та історія екранних мистецтв» (викладач А.В. Мажара) була проведена гостьова лекція заслуженим артистом України, актором та режисером театру і кіно, сценаристом, письменником, продюсером, каскадером, мультиплікатором Андрієнком Віктором Миколайовичем на тему: «Цікаві сторінки української анімації».

Студенти з великою зацікавленістю слухали метра, який емоційно розповідав про відомих мультиплікаторів, режисерів, сценаристів, художників з якими працював і створював відомі легендарні мультфільми, такі як: «Доктор Айболит», «Острів скарбів», «Останній бій» тощо. Андрієнко В.М. на прикладах різних мультфільмів показав, як змінювалися техніки в інтерпретації художніх образів аудіовізуальними засобами анімації. Спілкування виявилося надзвичайно плідним: здобувачі задавали питання та активно обговорювали теми, які їх зацікавили.
Зустріч стала дійсно незабутньою, адже майбутні ведучі телевізійних програм на практиці  змогли відпрацювати свої професійні навички: працювати у команді, взаємодіяти під час зйомок, вміти спілкуватися у кадрі з гостем, підтримувати професійну розмову в рамках окресленої теми та ін. Ці навички будуть актуальні не лише у навчальному процесі, а й у їх кар'єрному зростанні.

SDG17

SDG4