Зустріч студентів першого курсу ВТП з Тетяною Висоцькою

фото 1Мрії збуваються? Так! 16 травня 2023 року в рамках навчальної дисципліни «Українська мова за професійним спрямуванням» (викл. Дружененко Р.С.) відбулася довгоочікувана зустріч студентів першого курсу спеціальності «Ведучий телевізійних програм» Київського університету імені Бориса Грінченка із Тетяною Висоцькою, популярною телеведучою, чий екранний голос є сьогодні впізнаваним.

Яка ж вона різна, наша гостя: від високої інтелігентності до грайливості, від артистичності до природності, від чемності до іронічності!!!

Зустріч із професіоналом – це завжди знаково, цінно, пізнавально. Разом, у дружньому колі, обговорили формулу успіху сучасного телеведучого. Пані Тетяна поділилася лайфхаками з професійної діяльності, наголосила на значенні культури мовлення в кар’єрі фахівця, виокремила п’ять найважливіших умінь мовної особистості телеведучого: комунікація, вміння стилістичного редагування тексту, володіння інформацією (ерудиція), знання мови як системи, і, звичайно, зовнішній вигляд. Студенти запам’ятали, що мова і грамотне володіння нею – це потужний інструмент, яким можна досягти будь-яких висот.

«Як стати успішним фахівцем / фахівчинею, успішним телеведучим / телеведучою?» – запитуємо ми. Пані Тетяна усміхається і відповідає цитатою з улюбленого письменника Олега Ольжича: «Захочеш – і будеш. В людині, затям, лежить невідгадана сила».

Пані Тетяно, дякуємо за приязну бесіду, щирі відповіді на «легкі» запитання, цінні поради, відвертість, професійність і людяність. Дякуємо за свободу думки і позитив!