Обговорення змін до ОПП «Ведучий телевізійних програм»

03 травня 2023 р. відбулося розширене засідання кафедри інформаційних комунікацій Факультету української філології, культури і мистецтва з метою обговорення та затвердження запропонованих робочою групою та гарантом змін до освітньо-професійної програми 021.00.21 «Ведучий телевізійних програм».

На засідання, окрім викладачів кафедри, були запрошені стейкхолдери: випусковий редактор телеканалу «Прямий», кандидат філологічних наук Віталій Захаров, режисер та редактор телепроєктів на каналах «СТБ», «1+1», «Україна» Михайло Андрєєв; здобувачки 1 курсу Ірина Гордійчук та 2 курсу Катерина Демянова, а також декан факультету, професор Ірина Руснак і заступник декана з навчальної роботи Світлана Горобець.

Враховуючи структуру та функціональні компоненти аудіовізуальної сфери, технології створення продуктів аудіовізуальної творчості, зацікавленість студентів, виклики часу, гарант програми, кандидат педагогічних наук, доцент Аліна Лісневська запропонувала такі блоки вибіркових компонентів: «Інформаційні та аналітичні програми на телебаченні», «Художньо-публіцистичні програми та документалістика» та «Репортажні аудіовізуальні проєкти», на що отримала позитивні відгуки. Доцільність введення в ОПП блоків вибіркових компонентів підтримала у своєму листі професор, доктор мистецтвознавства, професор кафедри аудіовізуального мистецтва Харківської державної академії дизайну та мистецтв Зоя Алфьорова. Під час обговорення було запропоновано переглянути змістовні структури окремих компонентів основної частини навчального плану, а саме: «Основи операторської майстерності», «Сценарна та редакторська справа», «Практикум з освітлення для студійної та відкритої зйомки», «Розмовні формати на телебаченні», «Мистецтво телерепортажу». Це дозволить встановити узгодженість цих компонентів з вибірковими блоками і сприятиме максимальній відповідності стандарту в забезпеченні результатів навчання.

За результатами обговорення було ухвалено рішення щодо затвердження запропонованих змін.