Лекція Євгена Малюка до Дня Факультету

День Факультету - чудова нагода ознайомити колег і здобувачів із власними науковими інтересами. Такою можливістю скористався Малюк Євген Олександрович, старший викладач кафедри інформаційних комунікацій, який виступив із лекцією "Відеогра як феномен сучасної медіакультури". На заняття завітали як студенти, так і викладачі різних кафедр Університету Грінченка.

изображение

 
У лекції, підґрунтям якої стала дисертаційна робота Євгена Олександровича, було представлено ідею щодо унікальних можливостей відеогри для передачі специфічних, властивих лише цій формі мультимедіа, повідомлень. Прикладом цього може слугувати інтерактивність, зворотний зв'язок для гравця в межах моделі, яка демонструє ту чи ту ідеологію або просто досвід розкриття тих чи тих аспектів модельованого явища. Окрему увагу було присвячено питанню форми гри в межах ігрових платформ і сучасних технологій, які на ці платформи впливають.
Учасники заходу взяли активну участь у дискусії. Сподіваємося, цей інтерес стане рушійною силою для нових медіазнавчих досліджень.

изображение 1

изображение 2