«Великі дані» - нові реалії інформаційної діяльності та перспективи для майбутніх фахівців

vidkrytapara stambol 112 травня 2020 р. відбулося відкрите онлайн-заняття доцента кафедри бібліотекознавства та інформології Інституту журналістики – Стамбола Ігоря Івановича.

Стамбол І.І., кандидат історичних наук, доцент кафедри бібліотекознавства та інформології в межах викладання дисципліни «Автоматизація бібліотечно-бібліографічних процесів та архівних технологій» студентам 2 курсу групи ІБАб-1-18-4.0д 12 травня провів відкриту лекцію на тему ««Великі дані»: нові перспективи для бібліотекарів». 

У ході заняття було охарактеризовано «Великі дані» та «Відкриті дані», платформи і мови програмування, що використовуються для великих масивів інформації, способи обробки «Великих даних», відзначено можливості, що розкриваються для бібліотекарів у разі роботи з великими масивами даних. Крім того, висвітлено напрямки впровадження цієї новітньої технології у зарубіжних бібліотеках та окреслено перспективи застосування в українських бібліотеках.

Студентам було запропоновано виконати завдання, що дозволило їм на практиці ознайомитися із найпростішим варіантом «Великих даних» - «google-trends».

На занятті були присутні заступник директора Інституту журналістики з науково-методичної та навчальної роботи Росінська О.А., завідувач кафедри бібліотекознавства та інформології Воскобойнікова-Гузєва О.В., доцент кафедри Сошинська В.Є. та старший викладач кафедри Поліщук Т.І.