Онлай-зустріч з представниками Публічної бібліотеки імені Лесі Українки міста Києва

iba zustrich 116 листопада вже традиційно студенти та викладачі Інституту журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка відзначають День Інституту. Цього року вперше святкування пройшло онлайн. До студентів 1 та 2 курсів кафедри бібліотекознавства та інформології з майсте-класом завітали  фахівців Публічної бібліотеки імені Лесі Українки міста Києва. Зокрема, директорка  - Романюк Ольга Іванівна та бібліотекарка 1-ої категорії Анастасія Гончаренко, випускниця спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа».

Під час онлайн-спілкування студенти дізналися про внутрішню структуру та роботу публічної книгозбірні, культурне життя, цікаві проєкти та особисті історії фахівців про роботу бібліотекаря. Було розвіяні міфи про «нечитаюче покоління» та продемонстровано читацьку вибірку. «Так, молодь ходить… Зникає стереотип «невже бібліотеки ще й досі існують?». Все більше і більше молодих людей зацікавлені в тому, щоб записатися до бібліотеки та почати читати, читати живу книжку» - зауважила пані Анастасія.

За час зустрічі від пані Ольги декілька разів пролунали запрошення на роботу до Публічної бібліотеки імені Лесі Українки для старших курсів та пропозиції волонтерства для молодших. Обговорено цінність практичної частини спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» для подальшої роботи за фахом та дуже важливі нині навички постійно вчитися.

Репрезентовано сторінки бібліотеки в соціальних мережах, де ми можемо побачити інтерв’ю з сучасними авторами, прямі етери таких зустрічей, читацькі відгуки, досвід цифровізації та медіа-практик, набутий під час карантину. 

Ця подія стала додатковою ланкою у дослідженні сучасного інформаційного простору через спілкування з практиками  та принесла нові знання і задоволення від спілкування всім учасникам відео-конференції.