За новими знаннями в ЦДКФФА України імені Г. С. Пшеничного

vypusk

Практико-орієнтоване навчання передбачає роботу зі студентами не лише в центрах компетенцій, а й безпосередньо у інформаційних, бібліотечних та архівних установах. Тож, 15 вересня 2021 року студентки 2 курсу ІБАб-1-20-4.0д з доцентом кафедри Макаровою М. В. відвідали Центральний державний кінофотофоноархів України імені Г. С. Пшеничного.

Під час занять студенти дізналися деталі з історії архіву, його місце в системі державних архівних установ України,  переваги й складнощі роботи архівістів на сучасному етапі розвитку архівної справи. Ознайомилися з документальною базою архіву, переглянули кінохроніки з архівної скарбниці.

А 23 вересня до архіву завітали першокурсники групи ІБАб-1-21-4.0д разом зі старшим викладачем кафедри Поліщук Т.І. та провели практичні заняття з «Документознавства» на базі архіву. Студенти мали змогу ознайомитися з історією, структурою та специфікою роботи архіву. Кожен з видів документів на не паперових носіях має відповідні сховища та апаратуру для роботи з джерелами, частину з якої першокурсники бачили вперше. Завершилося заняття спільним переглядом кінохроніки, що зберігається в архіві та демонструє період 1909-1913 років.

CDKFFA1