Грантові можливості для фахівців бібліотечної справи: досвід Німеччини

112 грудня 2022 року студенти та викладачі кафедри інформаційних комунікацій мали змогу поспілкуватися з випускницею магістерської програми «029. Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» Тетяною Дмитренко.

Після початку повномасштабного вторгнення Тетяна виїхала до Німеччини, а у серпні 2022 року почала оформлювати грантову заявку на дослідження в одній з німецьких бібліотек. Сприяло цьому те, що вона є членкинею Української бібліотечної асоціації, яка активно долучила професійну спільноту Європи до надання можливостей дослідницьких проєктів українцям. Після написання грантової заявки Тетяна пройшла кілька співбесід і отримала пропозицію, щодо власного дослідження за  від «HYMO. Стипендійна програма бібліотек та архівів», що фінансується за кошти Уповноваженого федерального уряду з питань культури та ЗМІ на підставі резолюції німецького Бундестагу. З жовтня 2022 року Тетяна працює над власним дослідженням "Досвід функціонування мережевих зв’язків бібліотеки Фрайбурзького університету на регіональному, національному та міжнародному рівнях" в Університетській бібліотеці Фрайбурга (Universitätsbibliothek Freiburg).

Під час зустрічі зі студентами вона наголосила на важливості залучення до професійних спільнот, важливості вивченні іноземних мов, менеджменту та професійним дисциплінам. Охоче поділилася секретами вдало розписаного гранту та побажала не боятися, а діяти. Європа відкрила для наших фахівців інформаційної, бібліотечної та архівної справи усі двері.

Мирного неба, нових знань та перемог Україні на усіх фронтах!