Scicomm end social media. Ворк-шоп від Брюссельського вільного університету

vypusk1 червня 2022 р. студенти групи ІБАм-1-21-1.4д разом із завідувачем кафедри бібліотекознавства та інформології Оленою Григоревською та старшим викладачем Євгеном Малюком долучилися до ворк-шопу із соціальних медіа у наукових комунікаціях на тему «Managing your social media presence as a researcher» (Керування своєю діяльністю дослідника у соціальних мережах), що проходив в онлайн форматі на базі Брюссельського вільного університету (Université Libre de Bruxelles).

Ворк-шоп пройшов у формі дискусії, яку модерував професор кафедри інформаційних та комунікаційних наук Брюссельського вільного університету Девід Домінго (David Domingo Santamaría). Учасники ворк-шопу, серед яких були магістри: Гуменюк Софія, Дашинська Діана, Зуєва Мирослава, Пшенишнюк Оксана, Шевченко Анастасія та Шевчук Діана, ділились своїми думками щодо висвітлення особистого та публічного життя у соціальних мережах, обговорювали, які соціальні медіа є найефективнішими для роботи науковця, а також те, як правильно розвивати та підтримувати ініціативу в соціальних мережах у дослідницьких групах. 

Зокрема було встановлено, що серед основних стратегічних кроків щодо покращення діяльності дослідників у соціальних медіа є: визначення мотивації, отримання дозволу на ведення діяльності у соціальних мережах зі свого робочого місця,  визначення аудиторії, визначення найкорисніших платформ, налаштування облікових записів, створення контенту, поширення звичайних та додаткових публікацій, оцінювання продуктивності, визначення стратегії зростання, комунікація та поширення знань. 

Щиро дякуємо професору Девіду Домінго та Брюссельському вільному університету за новий досвід!