Революція Гідності: згадуємо своїх Героїв

vypusk

Восьмий рік в середині лютого ми згадуємо буремні події, що охопили Євромайдан та вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні. 18 лютого 2022 року студенти 1 і 2 курсів «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» та 1 курсу «Ведучі телевізійних програм» долучилися до щорічних заходів кафедри бібліотекознавства та інформології.

Запрошеними почесними гостями цьогоріч були Євген Сафар’янс, заступник директора Комунального закладу «Музей Вінниці» та Вікторія Колеснікова, старший науковий співробітник відділу науково-дослідної роботи Національного комплексу Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності,  що пам'ятають події Майдану опираючись як на власні спогали так й на наукові дослідження. Адже вони на власні очі бачили усе, що відбувалось і безпосередньо брали участь у Євромайдані, стояли у витоків створення Музею Революції Гідності.

Під час онлайн-зустрічі слухачі дізнались багато нової інформації про: 

- Революцію Гідності (хронологію подій, переживання та особисту участь гостей); 

- Бібліотеку Майдану (від історії її засновання - 26 січня 2014 року, кількості книг і читачів, розробки штампів та логопиту до теперішнього стану читальні та можливості її відвідувати усім охочим); 

- Польову Пошту Майдану (засновану небайдужими громадянами, її функціонування та ініційовані акції «Напиши лист» політв’язням та учасникам АТО, до яких, свого часу, долучалися і студенти Інституту журналістики); 

- Вікритий університет Майдану (проєкт спрямований на просвітницьку та освітню діяльність, метою якого є дати можливість усім охочим отримати знання, щодо формування якісного громадянського суспільства, навіть у важкі для країни часи).

Під час заходу студенти та викладачі почули очевидців тих подій та поспілкувалися з ними. Історії супроводжували фотодокументи, які підтверджували та доповнювали кожне слово гостей.

Учасники зустрічі не залишилися байдужими до історій, фактів та подій, що згадувалися сьогодні гостями. Усі розуміють важливість збереження пам’яті Майдану, поваги до захисників України, впевненості у власних силах та надії на мирне майбутнє!

Слава Україні!