«Дай своїм словам голос»: нагородження учасників і переможців Всеукраїнського літературного конкурсу «Teen Writers»

Конкурс118 травня 2024 року кафедра української літератури, компаративістики і грінченкознавства Факультету української філології, культури і мистецтва Київського столичного університеті імені Бориса Грінченка провела церемонію нагородження учасників Всеукраїнського літературного конкурсу «Teen Writers». У форматі онлайн зустрілися учасники, наставники, організатори і представники журі. Конкурс об’єднав юних поетів, прозаїків, драматургів із Харкова, Житомира, Києва, Луцька, Миколаєва, Одеси, Дніпра, Івано-Франківська, Ужгорода, Хмельницького, Чернігова; міст і селищ Волинської, Житомирської,  Київської, Кіровоградської, Івано-Франківської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Рівненської, Чернігівської, Хмельницької областей.

Організаторами зустрічі стали Олена Бровко, доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри української літератури, компаративістики і грінченкознавства і Наталія Блохіна, старший викладач кафедри української літератури, компаративістики і грінченкознавства,

  Зі словами привітання виступили організатори конкурсу, студентки освітньої програми «Українська мова і література», а також голова журі: кандидат педагогічних наук, доцент Микола Луцюк: «Шановні учасники конкурсу, вчителі, батьки, всі причетні до організації заходу! Вітаю вас із успішним завершенням традиційного, вже знаного, свята учнівської літературної творчості. Нас тішить те, що в тяжкі часи випробувань жага творити, розвивати українську словесність, плекати рідну мову не полишає молодь. Було щемно і радісно читати ваші тексти, сповнені любові до рідного краю, до наших неймовірних захисників. І ми впевнені: майбутнє нашої країни в надійних і люблячих руках. Не всі з вас стануть професійними письменниками, але іскра творчості у ваших серцях допоможе творити вам власну долю. Журі важко було визначити переможців. Переможцями є всі нескорені, сильні духом, і цю силу дає нам рідне слово».

Враженнями від текстів конкурсантів поділилися старший викладач кафедри української літератури, компаративістики і грінченкознавства Ілона Чайка-Лукович, студентки Факультету української філології, культури і мистецтва Оксана Запорожець і Олександра Борисенко.

Слова вдячності висловили учасниці конкурсу, їхні наставниці й усі охочі.

Будемо раді бачити учасників конкурсу в стінах Київського столичного університету імені Бориса Грінченка.

SDG17

SDG4