ФЕСТИВАЛЬ НАУКИ-2024. Воркшоп «Академічна доброчесність та медіаграмотність: як протистояти інформаційним впливам у науковому світі»

Ми живемо у потужному інформаційному потоці. Наше завдання – не потонути в щоденному вирі.

17 травня 2024 року в межах Фестивалю науки за ініціативи Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Факультету української філології, культури і мистецтва відбувся воркшоп «Академічна доброчесність та медіаграмотність: як протистояти інформаційним впливам у науковому світі».

Спікерами були Олександр Бойко, аспірант ІІІ року навчання Українського державного університету імені Михайла Драгоманова, заступник директора спеціалізованої школи №14 імені С.Ф. Грушевського, сертифікований тренер із медіаграмотності; Марія Бойко, заступник голови Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Факультету української філології, культури і мистецтва, координатор Школи академічної доброчесності Київського столичного університету імені Бориса Грінченка, сертифікований тренер із медіаграмотності, доктор філософії.

Під час заходу розглянули основні правила безпеки в інформаційному просторі, проаналізували сучасні українські платформи для підвищення власної медійної грамотності. Також учасники воркшопу дізналися про взаємозв’язки між академічною доброчесністю та медіаграмотністю.

SDG4