ПРЕЗЕНТАЦІЯ ВИДАННЯ «НЕПОКІРНИЙ. ГРАНІ ДОЛІ БОРИСА ГРІНЧЕНКА» ДЛЯ КОЛЕГ ІЗ ВОЛИНСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ ЛЕСІ УКРАЇНКИ

IMG 75958 травня на запрошення колег із Волинського національного університету імені Лесі Українки професори кафедри української літератури, компаративістики і грінченкознавства Тетяна Вірченко і Роман Козлов презентували видання «Непокірний. Грані долі Бориса Грінченка» (у змішаному форматі). Здійснена реконструкція життя і творчості патрона нашого університету оприявнила ті наративи, які потрібно обговорювати в колі фахівців, молоді та з-поміж небайдужих. Це одна зі стратегічних місій Центру грінченкознавства Факультету української філології, культури і мистецтва.

Такі зустрічі – це можливість обговорити стратегії збереження пам’яті про лідерів нації, інтелектуалів; популяризації імен тих, для кого зберегти ідентичність було цінністю.

Волинський національний університет носить ім’я людини, яка тепло, із щирою повагою ставилась до Бориса Грінченка. І це тепло крізь час зігрівало й наших колег.