Гостьова лекція Сюти Галини Мирославівни «Українська мова у час війни: стійкість і змінність соціально-культурних маркерів ідентичності»

imageЗ нагоди Дня Факультету української філології, культури і мистецтва 09 квітня 2024 року відбулась гостьова лекція Сюти Галини Мирославівни, доктора філологічних наук, провідного наукового співробітника Інституту української мови НАН України, на тему: «Українська мова у час війни: стійкість і змінність соціально-культурних маркерів ідентичності».
«Українська мова – це одна з фундаментальних ознак самодостатньої, самовизначеної, історично й культурно реалізованої нації», - зазначила дослідниця.
Пані Галина проаналізувала особливості мотивованого російським вторгненням в Україну розширення комунікативного простору, що відбулося завдяки зростанню емоційної і соціально-політичної свідомості українців.
До обговорення долучилися науковці, викладачі та здобувачі Університету Грінченка. Дякуємо за надзвичайно цікаву та змістовну лекцію, яка мотивує до подальших наукових пошуків з порушеної проблематики.