Завершилася філологічна школа «Наші герої»

IMG 6068«Щиро дякую Вам та команді за навдивовижу цікаві лекції! Нехай Ваше філологічне серце обов'язково знайде відголос ще у багатьох учнях», – таким був відгук однієї з учасниць на цьогорічну філологічну школу «Наші герої». Цього року вона знову відбувалася в асинхронному форматі через обстріли та блекаути в областях.

Цьогорічна тема – «Наші герої і героїні» спонукала школярів до осмислення ролі жінок у культурі. В процесі лекторію запропоновано розглянути різноманітні перспективи: історичну (лекція Ігоря Стамбола), мовознавчу (лекції Ірини Саєвич та Марії Бойко), літературознавчу (Сніжани Жигун), біографічну (Тетяни Вірченко), драматургічну (Олени Бондаревої), кінознавчу (Наталії Блохіної), іміджеву (Лідії Король). Завдяки широкій проблематиці вдалося сформувати розуміння гендерної рівності як цінності та залучення жінок у найрізноманітніші сфери культури.

В асинхронному форматі школа охопила 23 учасника з Києва та області, Харківської, Чернівецької, Житомирської, Львівської та Полтавської областей. Надалі лекторій буде завантажено на ютуб канал школи і переглянути лекції зможуть всі охочі. Найближчим часом успішні випускники школи отримають сертифікати, а найактивніші – заохочувальні призи.

Дякуємо нашим лекторам за захопливі заняття та деканату Факультету української філології, культури і мистецтва за незмінну підтримку школи. І окрема подяка Тамарі Федик, яка надійно тримає руку на всіх організаційних і супровідних процесах.