Вітаємо переможців конкурсу «Лідер Українства у серці України»!

photo 5456367130929910549 y11 грудня 2023 року в межах заходів до 160-ї річниці з дня народження Бориса Грінченка на Факультеті української філології, культури і мистецтва відбулося нагородження учасників конкурсу «Лідер Українства у серці України. Загалом до Конкурсу долучилося понад сто представників шести університетів міста Києва, коледжу та двох столичних шкіл. Учасники підготували відеороботи про багатогранну діяльність родини Грінченків, відповідно до локацій у місті Києві. Значна частина відео отримали схвальні оцінки членів журі.

З привітальними словом до учасників звернулася Ірина Руснак, декан Факультету, доктор філологічних наук, професор, яка наголосила на важливості подібних проєктів для популяризації імені цьогорічного ювіляра – Бориса Грінченка й української науки та культури загалом.

Про враження від оцінених відеоробіт розповіли журі Конкурсу: Нінель Клименко, заступник голови журі, доцент кафедри історичної та громадянської освіти Інституту післядипломної освіти КУБГ, кандидат історичних наук, доцент; Оксана Плющик, старший науковий співробітник Інституту біографічних досліджень Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського, кандидат філологічних наук, доцент; Тетяна Вірченко, професор кафедри української літератури, компаративістики і грінченкознавства Факультету української філології, культури і мистецтва КУБГ, доктор філологічних наук, професор, а також Юлія Голубнича-Шленчак, директор Музею Бориса Грінченка КУБГ, доктор філософії.

Учасники конкурсу, призери й переможці були нагороджені дипломами й подарунками. Вони поділилися власним досвідом зйомок і поширення відеоробіт. Здобувачі освітньої програми «Ведучий телевізійних програм» детально розповіли про процес підготовки їхньої роботи та продемонстрували відеоролик, присвячений цьому.

Окрім учасників Конкурсу подяками було відзначено усіх, хто долучився його організації. 

Присутні на заході були одностайні в думці, що такий проєкт варто продовжувати, проте необхідно значно розширити географічні межі учасників, охопивши всю територію України. Тільки так можна продемонструвати цілісну картину діяльності та внеску родини Грінченків у націєтворчі й культурно-просвітні процеси.

Учасники Конкурсу отримують такі відзнаки:

Дипломи переможців:

Усик Юлія, Кондрашова Єлизавета, Воронін Станіслав;

Сидорчук Наталія;

Гордійчук Ірина, Євтушенко Анастастасія, Карпук Юлія, Коваленко Аліна, Шкляренко Інна, Бриль Марія;

Туряниця Макар та Левківська Анастасія;

Крилова Марія;

Джанов Дмитро, Кондратюк Матвій;

Жорова Дарʼя;

Зленко Марія;

Римарчук Діана;

Гуцол Раїса;

Федонюк Аліна.

Дипломи призерів:

Сушкова Єлизавета, Картавченко Дарія, Тютюн Вікторія, Ілля Савченко;

Супруненко Поліна;

Ковбаса Валерія, Адаменко Ольга;

Схаб Каріна, Рябенко Олеся, Діякончук Каріна, Лєпішева Картерина, Рябенко Олеся, Шевцова Аріна;

Іщенко Валерія, Кравченко Тимур, Вороніна Діана, Безгубенко Катерина, Базик Катерина;

Пелих Ульяна;

Туряниця Макар, Левківська Анастасія;

Перкун Юлія;

Магей Тетяна;

Касяненко Ілона;

Чобанян Астхік, Новікова Стефанія;

Бурденко Ксенія, Дмитренко Тетяна, Юрчук Кирил, Лепко Карина;

Карлова Діана;

Лисенко Дарина, Феклістова Кароліна.

Дипломи учасників:

Яковина Анна, Велика Вікторія;

Лимаренко Аріна;

Барабаш Дмитро, Гавриленко Сергій;

Гілевич Роман;

Горяінова Олександра;

Кобрин Юлія;

Пономарьова Мирослава, Мирончук Ольга;

Тимошевська Поліна, Сапогова Вероніка.

За кількістю переглядів на ютьюб-сторінці Факультету української філології, культури і мистецтва було визначено переможця глядацьких симпатій. У цій номінації перемогла відеоробота Федонюк Аліни.

Вітаємо всіх учасників і переможців!

SDG11