Всесвітній день науки–2023: Гостьова лекція професора Львівського національного університету ім. Івана Франка Ф. С. Бацевича «Актуальні проблеми сучасної девіатології»

День науки 2023

Бацевич Ф09  листопада 2023 року з нагоди Всесвітнього дня науки в ім'я миру та розвитку за ініціативи кафедри української мови Факультету української мови, культури і мистецтва було організовано зустріч з видатним українським вченим, завідувачем кафедри загального мовознавства Львівського національного університету ім. Івана Франка, професором, доктором філологічних наук Флорієм Сергійовичем Бацевичем.

Ф. С. Бацевич – один з провідних мовознавців України, з ім’ям якого пов’язано розвиток таких галузей і напрямів сучасної науки, як філософія мови, комунікативна лінгвістика, прагмалінгвістика, лінгвістична генологія та комунікативна девіатологія.

У лекції професор Ф. С. Бацевич порушив питання взаємозв’язку мови і мислення, детально зупинився на проблемі породження мовлення від початкового задуму до вербальної реалізації та на численних прикладах живого розмовного мовлення розглянув девіативні аспекти взаємодії когнітивного і лінгвального чинників.

Учасниками заходу стали науковці, студенти і магістранти багатьох вищих навчальних закладів України та Інституту української мови НАН України. Лекція професора Ф. С. Бацевича викликала значний інтерес в аудиторії. Після її завершення відбулася жива дискусія з питань, порушених у виступі.

SDG4