Кооперація викладачів і не тільки… Грінченківці в Центрі Леся Курбаса

Вихід драматургічної антології у світ – річ важлива в багатьох сенсах. Колекція досвідів, вражень, спогадів, емоцій – все те, що ми маємо зберегти в пам’яті, взяти в майбутнє, щоб зберегти історичну тяглість.

Антологія – це результат титанічної роботи не лише драматургів, які переплавляють свої досвіди в художній текст, а величезної команди, серед якої і наші грінченківці. Так, концепція і передмова – професорки Олени Бондаревої, літературна редакція – Наталі Блохіної.

Автори і упорядники проєкту Олег Миколайчук і Надія Мірошниченко організували мультимедійну презентацію видання в рамках арт-фесту «Неназвана війна». Усвідомлюючи унікальну нагоду продемонструвати студентам як творяться мистецькі фестивалі й здійснюється промоція книжок, викладачі кафедри української літератури, компаративістики і грінченкознавства Тетяна Вірченко і Лідія Король організували виїзні заняття для студентів. Зустріч із авторами п’єс, режисерами, акторами, сценічні читання фрагментів п’єс вкотре нагадали нам, що українське майбутнє обов’язково буде.

Центр Курбаса 2