Онлайн-проєкт "Коло КороНації"

Заходи афішаЗ 24 по 29 травня 2023 року в межах літературного конкурсу «Молода КороНація» відбувся онлайн-проєкт «Коло КороНації». Модераторкою заходу стала студентка IV курсу освітньої програми «Українська мова та література» Олександра Кабакова під керівництвом професора Вірченко Т.

Слухачами курсу стали переможці конкурсу «Молода КороНація–2021» та охочі, які мали змогу долучатись завдяки вчасно розміщеній у соціальних мережах рекламі.

У чотириденній програмі були цікаві зустрічі:

  • інтерактивна лекція «Особистий бренд письменника, або Чому хорошого тексту замало» з головною редакторкою PR-редакції Kirillenka та екскоординаторкою конкурсу «Молода КороНація», аспіранткою кафедри української літератури, компаративістики і грінченкознавства Лідією Король;
  • творча зустріч із українською письменницею та блогеркою Юлією Кубай;
  • майстер-клас «Літературний критик наближається: місія подкастів здійсненна» з творчинями подкасту про сучасну українську масову літературу «Книжкова агенція редактора Карка» Надією Калігор і Діаною Підбуртною;
  • воркшоп «Художній твір під мікроскопом автора: «за» і «проти» аналізу» з випускниками Факультету української філології, культури і мистецтва Анастасією Биструшкіною та Богданом Перетякою.

Учасники разом із експертами ділились власним досвідом, а також змогли знайти відповіді на такі питання: як вдосконалювати свої навички написання, що таке «особистий бренд» для автора, важливість літературної критики, чи потрібно вести письменницький блог і які методи його просування існують.

Дякуємо всім, хто долучився до успішної реалізації проєкту!

Переглянути відеозаписи зустрічей.