Інформація. Наука. Бібліотека. Весна – 2023

заставка 25 05Традиційно травень наповнений науковими заходами, сповненими творчим спілкуванням, фаховими дискусіями, демонстрацією результатів досліджень як досвідчених науковців, так і молодих.

25 травня 2023 р. відбулася VIII Всеукраїнська (з міжнародною участю) наукова студентська інтернет-конференція «Інформація. Наука. Бібліотека. Весна», що об’єднала молодих науковців та їхніх наукових керівників з чотирьох закладів вищої освіти України та Польщі – Львіського національного університету імені Івана Франка, Харківської державної академії культури, Київського університету імені Бориса Грінченка, Вроцлавського університету. Із вітаннями до присутніх з нагоди зустрічі звернулися відомі українські фахівці з інформаційної справи – Роксана Білоусова (Львів), Олена Григоревська (Київ), Ірина Давидова (Харків), Олена Мар’їна (Харків).

Як завжди, тематика доповідей була актуальною й різноманітною. Молоді дослідники презентували власні погляди щодо соціокомунікативних стратегій бібліотек як мультисервісних інформаційних центрів (Діана Карпенюк, Львів); дослідження образу бібліотеки Вроцлавського університету в очах студентів (Катаржина Латала, Вроцлав); рекламних війн у соціальних мережах (Олександр Зименко, Харків); репрезентації діяльності бібліотек у цифровому медіапросторі (Катерина Трощина, Харків); досвіду сучасної підготовки фахівців із архівної та інформаційно-бібліотечної справи у Німеччині (Анна Данилейко, Львів).

Університет Грінченка на конференції представили бакалаври спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» Софія Середа та Марія Воробйова з виступом «Бібліотеки як центри допомоги внутрішньо переміщеним особам» (науковий керівник – Олена Григоревська, професор кафедри інформаційних комунікацій, доктор наук із соціальних комунікацій) та студент 1 курсу магістратури спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» Олександр Шевчук із результатами дослідження «Соціокультурні трансформації та нові сервіси публічних бібліотек Австралії» (науковий керівник – Тетяна Поліщук, заступник декана Факультету журналістики).

Підбив підсумки заходу його засновник, Роман Крохмальний, декан філологічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, який зазначив, що конференція у цілому, її учасники і роботи є свідченням того, що ми працюємо на майбутнє і жодна війна цього майбутнього не зупинить!

Проведення ІХ конференції «Інформація. Наука. Бібліотека. Весна» у 2024 році запланували в офлайновому форматі у Львові!

Щиро дякуємо організаторам та учасникам за весняний науковий настрій!

SDG4