Всеукраїнський освітній марафон «Сучасна українська: ефективна комунікація»

21 березня 2023 року викладачі кафедри української мови і члени Наукового товариства студентів, магістрантів, аспірантів та молодих учених Факультету української філології, культури і мистецтва долучилися до онлайнового Всеукраїнського освітнього марафону на тему: «Сучасна українська: ефективна комунікація». Організаторами семінару є Міністерство освіти і науки України, Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти», ГО «Ukraine Active».

Сьогодні науковцями засвідчено, що соціум потребує людей, здатних досягати результату, тобто сильних особистостей, мотивованих на успіх. У межах тренінгу «Роль лідерства у популяризації української мови» (спікер - Грищенко І.М.) учасники не лише ознайомилися з основними принципами лідерства, а й пройшли тест «Діагностики задоволеності основних потреб», розробили карту для досягнення успіхів у професійній сфері.

На майстер-класі «Соціальні мережі як контент для вдосконалення мовно-літературної компетентності» (спікер - Бойко О.В.) розглянули технологію мобільного навчання як ефективний засіб формування ключових навичок та компетентностей; дослідили потенціал використання мобільних телефонів та соціальних мереж для вдосконалення читацької і мовленнєвої грамотності.

Отримані знання і практичні навички є цінною знахідкою у науковій діяльності філолога. Зичимо всім учасникам заходу нових наукових звершень!

SDG16