Завершення філологічної школи «Наші герої»

Наші герої 3Другий рік поспіль колектив Факультету української філології, культури і мистецтва проводить Філологічну школу «Наші герої» для школярів 9-11 класів. Цього року курс зосередився на деколонізації та постколоніалізмі. Відтак програма школи охопила такі лекції: «Саїд, Томпсон, Шкандрій: “Імперії завдають удару”, «Пам’ять про депортацію кримських татар в нашій культурі» (д.ф.н., доцент Сніжана Жигун), «Український культурний простір: дихати вільно» (д.ф.н., професор Тетяна Вірченко), «Бестселер: що первинне сюжет чи герой?» (письменник Павло Дима), “Геть від москви!” Великі кроки великої дискусії» (д.ф.н., професор Роман Козлов), «Як сучасна українська література долає відчуття “інтернату” (д.ф.н., професор Олена Бондарева), «Ідеологія та кінематограф: приховані образи, символи та засоби впливу» (старший викладач Наталія Блохіна), «Доля української  на телебаченні: коли мови було більше?» (викладач Марія Бойко), «Університет як форма свободи» (магістрантка Тамара Федик).

Слухачами курсу стали школярі з Києва та області, Чернівців і області, Черкас, Харківської області, Вінницької області і навіть Литви. Оскільки цього року школа проходила в умовах потенційних загроз, її було організовано в асинхронному форматі: учасники могли брати участь в онлайн заняттях або переглядати запис у зручний час. Ті, хто відвідував заняття наживо, мали змогу виграти приз: новий роман Павла Дими чи футболку Університету Грінченка. Щоб отримати сертифікат про проходження школи, слід було пройти тести і створити фінальний проєкт. Креативні та аналітичні здібності наших учасників гідні окремої відзнаки, адже їм вдалося створити синергію класичних і сучасних культурних феноменів, поєднавши Гліба Бабіча із Тодосем Осьмачкою, а Казимира Малевича із Ігорем Римаруком.

Організатори школи дякують усім, хто допоміг їй відбутися, і зокрема декану Ірині Руснак, і натхненно дивляться в майбутнє, обмірковуючи новий курс.

certificate

 SDG4