Ескізна вистава «Неназвана війна. Колаж #1»

Факультет української філології, культури і мистецтва здавна має теплі дружні стосунки з Національним Центром театрального мистецтва імені Леся Курбаса. Тож нам особливо приємно, що цей простір творчості й свободи є базою практики для студентів-магістрів освітньо-професійної програми «Літературна творчість». Саме тут відбувається звіряння перших драматургічних проб!

Ще недавно ми раділи, що п’єса Надії Калігор за участі Анастасії Биструшкіної, Ігоря Диби та Богдана Перетяки «Відіграний ящик» увійшла до антології «Неназвана війна», а вже сьогодні нові приємні несподіванки.

17 березня в Центрі Курбаса відбудеться ескізна вистава «Неназвана війна» за фрагментами п’єс, зокрема й за авторством цьогорічних випускників літтворців-грінченківців. Автори проєкту – Олег Миколайчук, Надія Мірошниченко і професорка кафедри української літератури, компаративістики і грінченкознавства Олена Бондарева.

Саме в драматургічній майстерні Олени Євгеніївни щоразу теорія драми переплавляється в текст, сповнений енергії творення й вільного духу. Для студентів це унікальна можливість побачити режисерську та акторську інтерпретацію власного тексту, що, на жаль, часто є нездійсненною мрію драматурга.

Вітаємо грінченківців!

Нагадуємо, що вистава благодійна і всі кошти підуть на лікування воїна, пораненого під Бахмутом.

афіша

SDG4