Презентація антології п'єс "Неназвана війна"

IMG 20230222 181327 615Лютий у житті українців назавжди залишиться місяцем, коли сплавляються біль і лють. Незалежна країна вже дев’ять років захищає свою ідентичність, свої державні кордони.

Бійцями культурного фронту стають освітяни, митці, науковці.

Драматурги, залишаючись у країні, переплавляють гнів, злість, ненависть до ворога, любов, повагу, захоплення  силою духу свого народу в слово, що випромінює віру в перемогу. Слово, що лікує.

Мистецьким супротивом російській агресії стала антологія п’єс «Неназвана війна». Драматурги різних поколінь об’єднались, щоб осмислити жорстокість, свідками якої ми сьогодні є. І хай ці п’єси написані різними стилями і репрезентують вони широку жанрову палітру, але авторів об’єднують спільні цінності, серед яких професійнаIMG 20230222 182458 199 честь і людська гідність. Під однією, поки електронною обкладинкою маємо п’ятнадцять п’єс, більшість із яких сценічно прочитані як в Україні, так і за кордоном. Ідея проєкту належить драматургам Неді Нежданій та Олегу Миколайчуку. Авторка прологу і упорядниця — докторка філологічних наук, професорка кафедри української літератури, компаративістики і грінченкознавства Олена Бондарева.

Тішимося, що серед авторів є й наші студенти-випускники освітньо-професійної програми «Літературна творчість». Надія Калігор за участі Анастасії Биструшкіної, Ігоря Диби та Богдана Перетяки написала п’єсу «Відіграний ящик» навесні 2022 року, коли студенти попри все мали мужність продовжити навчання і опановували творчий семінар «Драматургія» під керівництвом Олени Бондаревої.

Радіємо успіхам наших грінченківців!

IMG 20230223 081513 616

SDG16