«Єдиний скарб у тебе – рідна мова…»

Захід до Дня української писемності та мови «Єдиний скарб у тебе – рідна мова…»

Мета: розповісти про виникнення свята – Дня української писемності та мови; виховувати повагу до історичного минулого, народу, його історії, любові до рідної мови; почуття національної гідності.

Студенти 1-2 курсів спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво» 8 листопада провели захід до Дня української писемності та мови.

Організатор: Марія Макарова – заступник завідувача кафедри з соціально-гуманітарної роботи.

Модератори: Руслана Новікова, доцент кафедри інформаційних комунікацій; Вікторія Шустова та Ірина Гордійчук, студенти 1 курсу спеціальності «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво».

Основою заходу став сценарій про виникнення писемних шкіл в Україні, створення перлини писемності «Слово о полку Ігоревім», історія про славнозвісних творців слов’янської абетки братів Кирила й Мефодія, які жили в ІХ столітті.

Сьогодні нашій державній мові неабияк потрібна наша духовна міць, любов до знань, справедливість, інтелігентність, національна самосвідомість. Українська мова – це золота скарбниця душі народної, з якої ми виростаємо, якою живемо й завдяки якій маємо величне право й гордість іменуватися народом України.

До заходу підготували вікторину, присвячену українській мові, та цікавий відеоролик. На зустрічі панував дух патріотизму, відчуття гордості за свою мову, державу.