Сміливість бути публічним

Магістерська освітня програма «Літературна творчість» — це не лише обов’язкове опанування навчальних дисциплін, а можливість поза межами навчальної авдиторії чи онлайн-кімнати спілкуватися із викладачами-письменниками — талановитими Миколою Луцюком та Ольгою Башкировою, це виклики власних літературних проєктів, залучення до експертизи творів «Молодої КороНації», а ще нагода «прокачати» вміння організовувати презентації, спілкуватися з авторами, амбітними, цілеспрямованими, впевненими у своїй талановитості, говіркими й не дуже, і врешті — бути самому героєм такої розмови.

Початок листопада виявився насиченим для літтворців Університету Грінченка. Ще 6 листопада була організована Анастасією Биструшкіною, Антоніною Акіменко та Надією Калігор зустріч із минулорічними переможцями «Молодої КороНації» в номінаціях «оповідання», «збірка оповідань» (Тетяною Овдійчук, Володимиром Ковалем, Ігорем Саліпою), а вже 8 листопада Ігор Диба став героєм мистецької зустрічі (модератор — Ярослава Нікуліна). У літературних колах Ігор відомий своїм прихильникам під псевдонімом Ігор Козак. 

Секрет псевдоніма, творчість під час війни, пошук внутрішнього ресурсу – теми, про які поет відкрито поділився зі своїми читачами. Він розповів, що надихає і що стає порятунком від вигорання. Незважаючи на події сьогодення, Ігор Козак нещодавно видав свою першу збірку, яка має назву «Юність». До неї увійшли вірші, які заклали потужну творчу основу юнака як молодого поета. 

На завершення Ігор Козак наголосив, що саме навчання за освітньою програмою «Літературна творчість» посприяло розкриттю внутрішньої поетичної сили і відтепер він абсолютно відкритий для своїх читачів і світу.

Відео зустрічі можливо переглянути за покликанням: https://www.youtube.com/watch?v=YJSbI8Youc4