I етап XII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Shevchenko

20 жовтня 2021 року стартував І етап ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Цьогоріч  конкурс відбувся онлайн. Студенти філологічних і нефілологічних спеціальностей виконували тестові та практичні завдання з української мови, теорії та історії української літератури на платформі Moodle, писали творчі роботи: філологи – доповнювали тексти роздумами над тим, що потрібно зробити, аби українська мова стала такою ж шанованою і престижною, як і інші державні мови у більшості країн світу; уявляли себе директором Будинка-музею Тараса Шевченка на Майдані Незалежності й створювали план заходів для проведення в музеї, орієнтований на різні соціально-вікові категорії; нефілологи – уявляли себе проєкт-менеджерами нової рок-опери за мотивами життя і творчості Тараса Шевченка й готували заявку з обґрунтуванням на грант для фінансування проєкту.

Поважне й неупереджене журі уважно прочитало 40 робіт студентів філологічних та нефілологічних спеціальностей і визначило переможців мовно-літературного змагання.

Серед студентів-філологів найкращими стали:

I місце

Шекетера Ольга Віталіївна

II місце

Федик Тамара Олександрівна

Ковальська Вікторія Ярославівна

III місце

Крилова Марія Ігорівна

 

Серед студентів нефілологічних спеціальностей місця розподілені так:

I  місце

Дев’ятко Марія Вячеславівна   

Тимошенко Аліна Петрівна   

II місце

Калашник Марія Олегівна   

Погоріла Юлія Андріївна   

III місце

Волошина Аделія Едуардівна  

Котвицька Надія Вікторівна   

Shevchenko 2