Бібліотека Університету отримала цінний дарунок від Видавничої фірми «Відродження»

      Нещодавно Бібліотека Київського університету імені Бориса Грінченка отримала цінний подарунок від дрогобицької Видавничої фірми «Відродження» - 50  примірників книги Михайла Рудницького "Від Мирного до Хвильового. Між ідеєю і формою" (Серія: Cogito: навчальна класика).

      Книги мають зацікавити і досвідчених поціновувачів та дослідників красного письменства, і молодих філологів, адже постать Михайла Рудницького є знаковою для української культури ХХ-го століття, передусім для літературної критики. Великий талант обсерватора, тонкого аналітика поєднався у нього з колосальною ерудицією, жвавістю творчої натури.

      До збірки, яка, сподіваємося, буде користуватися попитом філололгів-грінченківців, увійшли дві найкращі теоретичні праці автора – "Від Мирного до Хвильового" (1936) і "Між ідеєю і формою" (1932) та стаття "Що таке "Молода Муза"?" (1937). Сумарно ці студії дають широке трактування питань естетики художньої літератури, поетики тексту, проблем творчости та особливостей українського літературного модернізму. Невимушена легкість стилю, вміння побачити в дрібному глобальне, інтелектуальна вигостреність письма, дотепність, європейський культурний світогляд – усе це забезпечує доробкові М. Рудницького непроминальну актуальність і потужну збуджувальну енергетику естетичної думки, що робить його студії класикою теорії літератури в українській літературі. 

      Тож маємо надію, що незабаром двері затишної Бібліотеки Університету будуть відчинені для відвідувачів і ми залюбки зануримося у світ української літературної критики. Щиро дякуємо за таку можливість директорові Видавничої фірми «Відродження» Ігорю Бабику!

1