Вітаємо професора кафедри світової літератури Оксану Гальчук з перемогою в Конкурсі на здобуття премії імені Бориса Грінченка

Київський університет імені Бориса Грінченка вже 10 років поспіль проводить Конкурс на здобуття премії імені Бориса Грінченка з метою активізації науково-дослідної, навчально-методичної та творчої діяльності працівників Університету, сприяння розвиткові актуальних напрямів наукових досліджень у галузях природничих, технічних та гуманітарних наук, створення підручників інноваційного характеру, підтримки творчих проєктів. Щороку поважне журі визначає переможців у трьох номінаціях: «Краща монографія», «Кращий підручник», «Кращий твір мистецтва».

2020 рік став знаковим для Інституту філології. За результатами Конкурсу І місце здобула монографія доктора філологічних наук професора кафедри світової літератури Оксани Гальчук «Тексти по колу: пізнати Себе в Іншому».

Різні типи міжтекстових зв’язків, досліджені в монографії на матеріалі творів української і зарубіжної літератур крізь призму проблем ідентичності – екзистенційної, національної, мистецької, особистісної тощо, викликають інтерес у кожного, хто цікавиться літературним процесом. «Текстами по колу» автор називає твори світового літературного канону, інтерпретуючи які, письменники новітньої доби віднаходять свій стиль і свою Самість. Монографія буде цікавою фахівцям з історії української та зарубіжної літератур, компаративістики та всім, хто небайдужий до Слова.

Вітаємо Оксану Василівну з перемогою! Зичимо міцного здоров’я, задоволення від освітньої та наукової праці, нових звершень, злагоди в родині й достатку!

123