Книжковий форум – 2019

 

     Інститут філології Київського університету імені Бориса Грінченка має давні партнерські й дружні стосунки з організаторами конкурсу «Коронація слова». Викладачі кафедр української літератури й компаративістики, світової літератури, української мови Інституту філології, наші колеги з Інституту журналістики, Університетського коледжу долучаються до експертизи й роботи журі в конкурсах «Коронація слова», «Молода КороНація». Кожен із причетних усвідомлює відповідальність за формування читацьких смаків українців, вибір видавців та образ сучасного літературного процесу. 

    У межах грантової програми «Знакові події для української культури» видавництво «Світ Успіху» підготувало до друку науково-довідкове видання до 20-річчя Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова». До підготовки наукових розвідок долучилися професори кафедри української літератури та компаративістики Тетяна Вірченко (зокрема з розвідкою «Поколіннєва репрезентація сучасної української драматургії: коронаційні межі») та Роман Козлов («Жанрова палітра “Молодої КороНації”»). 

    Книжковий форум у Львові – це час, коли видавництва разом з авторами презентують читачам України свої здобутки; це час говорити про важливе. «Коронація слова» організувала кілька подій, зокрема круглий стіл «“Коронація слова”: 20 років популярної літератури в Україні», презентацію науково- довідкового видання «Коронація слова», «Осінні скарби Коронації слова – 2019». На цих заходах Тетяна Вірченко і Роман Козлов говорили про важливість гуманітарної освіти, сучасний літературний процес, шляхи формування літературного канону. 

    Водночас волонтерами «Коронації слова» на Форумі працювали студенти-грінченківці: філологині Тамара Федик і Ольга Кучинська та журналісти Олександр Кривокульський і Лідія Король. 

    Тема цьогорічного Книжкового форуму – відповідальність. Тож будьмо відповідальними щодня!

1234