Студентка Інституту філології взяла участь у Міжнародній міждисциплінарній науково-практичній конференції

     17-18 травня 2019 року на базі Інституту філології ЧНУ ім. Петра Могили проходила Міжнародна міждисциплінарна науково-практична конференція «Літератор-інтелектуал у міграційних процесах: виклики для пам’яті та ідентичності».

    Під час заходу пройшли пленарне засідання та низка секційних засідань, під час яких розглядалися питання кордонів, меж та фронтирів як основних чинників міграційного досвіду, проблеми особистої й колективної ідентичності в потоці міграцій та реконструкції життєвого шляху й досвіду мігранта в літературі, ідейно-естетичні виміри міграційного досвіду тощо.

     Також відбувся круглий стіл на тему «Українські села та осередки українськості в США після ІІ Світової війни», на якому обговорювалось питання про українські села та осередки українськості в Америці як середовище збереження української пам’яті та ідентичності. На конференції були присутні дослідники з різних університетських центрів України, а також з Німеччини та Америки.

     Представницею від Київського університету імені Бориса Грінченка стала переможниця Всеукраїнського студентського конкурсу наукових робіт пам’яті В. Кейса – студентка VІ курсу спеціальності «Філологія (українська мова і література)» Інституту філології Дідук Марина Олександрівна (науковий керівник – Бровко Олена Олександрівна, завідувач кафедри української літератури і компаративістики Інституту філології, доктор філологічних наук, професор).

1234