Конкурс літературної творчості «Березневі містерії»

 

    24 березня 2018 року в Інституті філології відбувся конкурс літературної творчості «Березневі містерії» у межах соціального проекту «З Києвом і для Києва». 

    Цьогоріч було подано понад 80 заявок молодих авторів. Учасників конкурсу привітала директор Інституту філології  О.В. Єременко, у привітальному слові вона наголосила, що Інститут філології плекає молоді таланти і створює всі умови для того, щоб молода людина, залюблена у слово, реалізувала свій творчий потенціал. Про умови цьогорічного конкурсу (рецензування, оцінювання творів на відбірковому етапі, презентацію власних творів на фінальному турі) розповіла організатор конкурсу доцент О.А. Хамедова. Професор Артур Брацкі розповів про міжнародні зв’язки Інституту філології  та перспективи випускників Київського університету імені Бориса Грінченка

    Молоді поети і прозаїки, змагалися у двох секціях – молодшій (5-8 класи) і старшій (9-11). Талановита молодь Києва мала можливість вперше оприлюднити свої твори, дізнатися думки літературних критиків та поради старших колег. 

    Переможцями стали: у молодшій секції – Косцова Анна, учениця 7 класу спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням української мови та літератури №273 міста Києва Голосіївського району за казку для дітей «Пригоди ящірки Ясі»; у старшій – Гриценко Анастасія, учениця 10 класу спеціалізованої школи № 325 «Щастя» Дніпровського району міста Києва за оповідання «Дощовий день». Переможці отримали книги від партнера конкурсу – видавництва «Смолоскип». 

    У складі журі працювали митці Дарина Гладун і Лесь Панасюк, викладачі кафедри української літератури і компаративістики С.В.ЖигунО.А.Хамедова, Л.В.Волошук, О.М.Башкірова, М.В.Луцюк, О.Д.Сінченко, голова журі – завідувач кафедри української літератури і компаративістики О.О.Бровко. Активну участь у складній роботі з підготовки та організації фінального туру конкурсу взяли студенти другого курсу спеціальності «Українська мова і література», для яких це був цінний досвід педагогічної роботи з обдарованими дітьми. Студенти мали змогу також відзначити своїх улюбленців через номінацію «Студентська зірочка», номінантами якої стали Захарченко Катерина (10 клас, середня школа I-III ст.№ 258 Дніпровського району ) і Негода Данило (5 клас, гімназія №283 Деснянського району).

    Вітаємо переможців!

Вітальна промова директора Інституту філології О.В. ЄременкоПрофесор Гданського та Київського університету імені Бориса Грінченка пан Артур Брацкі вітає учасників конкурсуШановне журі письменники Дарина Гладун і Лесь Панасюк нагороджують переможцівПодяка вчителямМістеріїНагородження переможців молошої секції. На фото - улюбленець студентів Студентська зірочка Данило НегодаПереможниця у старшій секції Гриценко АнастасіяУчасники фінального туру конкурсу Березневі містерії разом з журі