День Конституції України!

 

28 червня 2020 року в Україні відзначають День Конституції – одне з найважливіших свят країни, історія якого почалася 1996 року.

Основний закон – це точка відліку існування будь-якої держави. Українська Конституція, як і держава, пройшла тернистий шлях. Від моменту створення першого в історії України Основного закону авторства Пилипа Орлика минуло понад 300 років. Ця конституція стала прикладом для основних документів багатьох демократичних  країн та відобразила одвічні прагнення нашого народу до справедливості, захисту національних інтересів.

Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет, територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло становленню України як самостійної держави, повноправного суб’єкта міжнародних правових відносин.

Щиро бажаємо миру, єдності, злагоди, мудрості, сили, любові, творчих здобутків в ім’я процвітання нашої держави. Нехай кожен громадянин України відчуває впевненість, гідність і усвідомлення захищеності своїх прав, гарантованих Конституцією України!

1