ОЛЬГА ПИТЮР

Питюр ОУ 2007 році отримала диплом спеціаліста з відзнакою за напрямом підготовки/спеціальність: 0101 Педагогічна освіта 7.010103 Педагогіка і методика середньої освіти Київського університету імені Бориса Грінченка.

Спеціалізація: українська мова і література

Кваліфікація: вчитель української мови і літератури, зарубіжної літератури.

Із 2009  по 2013 роки навчалася в аспірантурі  Київського університету імені Бориса Грінченка за спеціальністю 10.01.01 – українська література.

 

Професійні успіхи:

Наразі має звання вчительки-методистки вищої категорії.

Із 2007 по 2017  роки  працювала в Політехнічному ліцеї НТУУ «КПІ» м. Києва на посаді вчительки української мови та літератури, зарубіжної літератури; завідувачки кафедри філологічних наук.

Із 2017 по 2022 роки працювала в Новопечерській школі міста Києва на посаді вчительки-методистки української мови та літератури, зарубіжної літератури, розробляла та викладала інтегрований курс (українська мова та літератури) у 5-8 класах. 

Із 2018 року працює на посаді експертки у ГС «Освіторія», розробляє та проводить навчальні тренінги для вчителів,  готує навчальні матеріали, створює курси та онлайн-майстерки, консульту\ та методично супроводжує освітні проєкти.

Із 2022 року до цього часу працює в школі NeoStudyUkraine  на Кіпрі. Викладає українську мову та літературу для українських дітей, які проживають в Республіці Кіпр. 

Нижче перераховуємо здобутки Ольги Василівни і даємо покликання на її роботи, які можна переглянути.

 

Проєкт «Всеукраїнський розклад». Відеоуроки.

1. О. Питюр. Відеоурок у 9 класі. «Повторення та узагальнення вивченого із теми: «Розділові знаки у безсполучниковому складному реченні». Режим доступу: https://www.youtube.com/watch?v=u6y4k1UP0EM Дата публікації: 22 березня 2022 року

2.  О. Питюр. Відеоурок у 6 класі. «Буква ь в кінці числівників і перед закінченням». Режим доступу: https://www.youtube.com/watch?v=0QCFm5BLBeY&list=PLt7YJwhSDL0ezeBleV4JsZN3yfdJZEYD_&index=104 Дата публікації: 28 квітня 2022 року.

 

Авторські навчальні вебінари та майстерки

 

Участь у навчальних проєктах

  • листопад 2020 року - березень 2021 року; червень-серпень 2022 року. Методистка проєкту «Всеукраїнська школа онлайн». Супровід уроків із української літератури для 11 класу. Режим доступу: https://lms.e-school.net.ua/courses/course-v1:UIED+Ukrainian-literature-11th-grade+2020/about
  • серпень 2021 року. Онлайн-курс для вчителів та керівників шкіл про дистанційне навчання на платформі EdEra. Режим доступу: https://courses.ed-era.com/courses/course-v1:MON-DECIDE+1+2020/about
  • березень 2019 року - березень 2020 року. Методистка проєкту «БомбеЗНО» із інтенсивної підготовки до ЗНО в прикордонних містечках і селищах Закарпатської та Чернівецької областей. Навчання вчителів української мови та літератури. Підготовка навчальних тренінгів та методичних матеріалів у співавторстві із Ігорем Хворостяним. Режим доступу: https://nus.org.ua/articles/fun-mozhlyvosti-bombezno/
  • серпень 2019 року. Методистка проєкту «GoGlobal». Підготовка та проведення навчальних тренінгів для вчителів української мови та літератури та волонтерів GoCamp у співавторстві із Вікторією Огарковою.

 

Авторські навчальні друковані матеріали

1. Питюр О. Бомбезна українська. Як спланувати та провести мовний табір. У двох частинах. Частина 1. Весняні мовні табори для підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури / О. Питюр. — Київ, 2021. — 192 с. Режим доступу: https://drive.google.com/file/d/1K5n3HPser7i4cy_47c62VqKdRb2BPliw/view

2. Питюр О. Бомбезна українська. Як спланувати та провести мовний табір. У двох частинах. Частина 2. Літні мовні табори для вивчення української мови і літератури / О. Питюр. — Київ, 2021. — 113 с. Режим доступу: https://drive.google.com/file/d/1Z3eAA0unDxh1WU2svgKy1WPRLKcKcsJa/view

3. Співавторка навчального комплекту «Навчаємо(сь) української разом : навч. посіб. для 1 кл. з навчанням мовами нац. меншин закл. загал. серед. освіти (у 2 частинах, з аудіосупроводом) / А. О. Панченков, І. П. Старагіна, О. В. Романюк, О. В. Питюр. — Харків : Вид-во «Ранок», 2022.

4. Співавторка навчального комплекту «Навчаємо(сь) української разом : навч. посіб. для 2 кл. з навчанням мовами нац. меншин закл. загал. серед. освіти (у 2 частинах, з аудіосупроводом) / А. О. Панченков, І. П. Старагіна, О. В. Романюк, О. В. Питюр. — Харків : Вид-во «Ранок», 2023.

Детальніше про навчально-методичний комплект у вебінарі-презентації «Вивчаймо українську разом: навчально-методичний комплект для 1 класу»

https://www.youtube.com/watch?v=SecRV0YpBqs