ЛІДІЯ КОРОЛЬ

Король ЛідіяУ 2020 році я закінчила бакалаврську програму «Видавнича справа та редагування» в Інституті журналістики, у 2022 – магістерську програму «Літературна творчість» в Інституті філології, а нині продовжую тут навчання в аспірантурі.

Коли я вступала до Університету Грінченка, одразу знала, що хочу працювати з книжками, текстами та читачами. Уже на першому курсі мені вдалося потрапити до видавництва «Кальварія» і протягом наступних років помандрувати з ними на книжкові виставки: від дніпровського Book Space до «Запорізької книжкової толоки». Я знайомилася з письменниками, писала сценарії, організовувала й модерувала презентації їхніх книжок. Саме тому вже на другому курсі обрала спеціалізацію «PR у видавничій справі», де отримала багато знань щодо специфіки книговидавничої сфери та рекламування в ній авторів та їхніх творів.

У 2017 завдяки Університету я познайомилася з засновницею Міжнародного літературного конкурсу «КороНація слова» й узяла на себе роботу піарниці та його менеджерки. Конкурс дав можливість попрацювати на великих книжкових проєктах: Книжковому арсеналі в Києві та Book Forum у Львові, познайомитися з їхніми організаторами. Коли я вступила в магістратуру, почала курувати окрему гілку конкурсу – «Молоду КороНацію», робота над якою стала основою мого магістерського проєкту. Для роботи над ним знадобилися і знання з бакалаврату щодо роботи з медіа, креативами й рекламою, і нова інформація, яку я отримала в магістратурі завдяки різнопрофільним предметам, які охоплювали теми з літератури й компаративістики, а також менеджменту, психології творчості та стратегій успіху в літературному процесі.

Завдяки активній роботі з текстами і відточуванню редакторських умінь у 2021 році я почала працювати редакторкою нативної реклами в одному з найбільших українських медіа The Village Україна. Проте знання з літератури й уміння проявити лідерські якості дозволили мені почати роботу ще й над улюбленою рубрикою «Книга місяця». Гнучкий графік дав можливість паралельно здобувати нові знання і в медійній, і в літературній сферах.

У 2022 році я почала працювати головною редакторкою в PR-редакції «Kirilllenka», паралельно навчаючись в аспірантурі й досліджуючи сучасну українську літературу. Книжка, як була, так і залишається моєю пристрастю. Послідовність у діях і логіка, які притаманні науковцям, нині допомагають мені працювати з піаром чудових українських підприємців, яким треба трішечки редакторської магії, щоб просто й зрозуміло розповісти світові про свої проєкти.